Zó blijf je op gewicht tijdens je vakantie; 5 tips om te genieten én fit te blijven

Voor de meeste mensen is het geen uitzondering om 3 tot 5 kilo aan te komen tijdens een vakantie van twee weken. Na het genieten van al het lekkere eten moet er thuis dan toch een inspanning geleverd worden om het gewicht weer op peil te krijgen. Gebruik deze tips tijdens je vakantie om thuis niet voor een verrassing te komen te staan.

1.Houd je energie in balans 

Ga bewust om met je eetpatroon tijdens je vakantie. Zorg ervoor dat je jezelf niet obsessief gedraagt met betrekking tot eten. Let er daarom op dat je tijdens je vakantie niet meer eet dan dat je normaal doet. 

2. Niet teveel

Gooi je alledaagse principes niet zomaar weg. Houd jezelf vast aan jouw eigen reguliere eetpatroon. Als je gewend bent om alleen in het weekend een biertje te drinken moet je hier tijdens je vakantie niet van afwijken. Hetzelfde geld voor fruit. Wanneer je gewend bent om elke ochtend fruit te eten tijdens je ontbijt zal je dit tijdens je vakantie ook moeten doen. Wanneer je met mate van lekker eten geniet zal je genot ook vele malen sterker zijn. 

3. Blijf in beweging 

Je denkt misschien dat volledige rust het beste is, maar het tegendeel hiervan is waar. Houd je eigen sportroutine ook tijdens je vakantie vast. Ga op zoek naar een sportschool of neem strandwandeling van 30 minuten. Ja zal jezelf dankbaar zijn omdat je energieniveau toe zal nemen. 

4. Eerlijk zijn tegenover jezelf 

 Wanneer je ergens blind in zal gaan word je over het algemeen erg snel door gedachten en emoties geleid. Als je uit eten gaat, spreek dan met jezelf van te voren af wat je wel en wat je niet tijdens het eten zult nemen. Als je met jezelf afspreekt dat je twee biertjes drinkt ga hier dan niet overheen. Deze simpele truc zal veel effect hebben. 

5. Jezelf blijven belonen

Je zal jezelf al erg snel willen belonen met ‘’lekker‘’ eten of een heerlijk biertje of wijntje . Het is eigenlijk best apart dat we onszelf willen belonen met slechte voeding. Zoek de beloning daarom ook eens in een andere hoek! Maak een strandwandeling of neem een lekkere massage. 

Zodra je deze tips tijdens jouw vakantie gebruikt zal je bij terugkomst niet voor verrassingen komen te staan. Je zal wellicht zelfs fitter en slanker terugkomen. Geniet van je vakantie!